Am luat o pauză de la activităţile noastre obişnuite şi am mers în bucătărie. Ei bine, ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire în care să ne detaşăm de la proiecte s-a transformat într-un curs de gătit ce a durat aproape 3 ore. Copiii s-au descurcat foarte bine în bucătărie, ocupându-se integral de prepararea felurilor de mâncare. Singurele intervenţii făcute de o persoană adultă au fost organizarea sarcinilor şi indicaţiile pentru paşii ce trebuie urmaţi. Prima reţetă a fost omletă cu verdeaţă şi mozzarela/ caşcaval, pe care am servit-o în bucătărie. Celelalte preparate le-am servit în cadrul unui picnic pe care l-am organizat în livadă, iar meniul nostru a fost: 1. Bruschete (Ingrediente: pâine, ulei de măsline, usturoi, roşii, frunze de busuioc proaspăt, sare) 2. Hot – Dog cu Ketchup făcut în casă (Ingrediente ketchup: suc de roşii, oţet balsamic/ oţet obişnuit, ulei de măsline, usturoi, oregano, busuioc, sare) 3. Îngheţată de vanilie cu mentă tocată şi ciocolată/ topping de fructe (Ingrediente topping: unt, banană, piersică, miere, păstaie de vanilie)